top of page
Mankštiada 2015

Kūno kultūros mokytojai Svetlana Musvydienė ir Ervinas Kuncaitis kviečia aktyviai sportuoti, judėti, mankštintis, bėgioti...

Per pamokas išbandėme sporto akademijos Get Fit propoguojamą treniruočių programą Insanity. Nors pavadinimas skamba gana baugiai, bet  ši programa yra pritaikyta mokyklinio amžiaus vaikams. Tad tikrai nieko blogo nenutiks ją išbandžius. Anaiptol – užsikrėsite gera nuotaika, bus tikrai įdomu išbandyti naujus sporto pratimus ir turbūt svarbiausia – stiprinsite savo kūną ir sveikatą. 

Konkursas „Mano klasės mankšta“

Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos mokiniai kartu su mokytoja Svetlana Musvydiene susidomėjo konkursu, paskelbtu tinklalapyje www.judekim.lt. Konkursas „Mano klasės mankšta“ vyko  2015 m. kovo 16 - gegužės 15 dienomis. Norintys dalyvauti turėjo suburti klasės komandą, reguliariai mankštintis, nufilmuoti savo klasės mankštą ir filmuką įkelti į tinklalapį www.judekim.lt.

Šiame konkurse dalyvavo Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos 7a ir 8b klasių komandos.

7a klasės mankštos tikslas - skatinti mokinius mankštintis pertraukų ir pamokų metu. Ugdyti teigiamą nuostatą į fizinį aktyvumą įmanoma ir be sportinės aprangos  bei sporto aikštynų. Nesudėtingi pratimai pakelia mokinių ir mokytojos nuotaiką, nuima nuovargį nuo sėdėjimo prie suolo, padeda geriau įsisavinti pamokos medžiagą.

 

8b atliko pratimus su gimnastikos kamuoliais. Pratimai su kamuoliu treniruoja daugelį raumenų grupių. Gimnastikos kamuolys yra judama atrama. Mankštinantis su nestabiliu gimnastikos kamuoliu, daugeliu atvejų reikia ne tik atlikti pratimą, bet ir išlaikyti pusiausvyrą, tai suteikia treniruotei intensyvumo ir didina giliųjų raumenų darbą. Šie pratimai nenuobodūs, netgi smagūs ir mankštintis galite namuose, todėl sutaupysite nemažai laiko, ir pinigų.

bottom of page