top of page

Integruota fizinio ugdymo ir matematikos pamoka

Sausio 20 dieną 5a klasės mokiniams vyko integruota fizinio ugdymo ir matematikos pamoka.

Pamokos tema -  „Įvairių kūno padėčių naudojimas, siekiant stiprinti stuburą ir akis, sprendžiant matematikos užduotis.“ Mokiniai sprendė  matematikos uždavinius, nesėdėdami ant kėdžių. Įprastas sėdėjimas ant kėdės prie mokyklinio  suolo buvo pakeistas. Mokiniai sėdėjo ant didelių pripučiamų kamuolių, stengėsi išlaikyti tiesų stuburą, nesikūprinti, lavino pusiausvyrą bei koordinaciją. Pabandėm spręsti matematinius uždavinius stovėdami, pastatę kėdutę ant stalo.  Fizinio ugdymo mokytoja Svetlana Musvydienė bei matematikos mokytoja Raimonda Stalnionienė puikiai derino matematinius ir fizinius pratimus. Nuolat buvo primenama, kad taisyklinga kūno padėtis dirbant  stiprina sveikatą.  Mokantis, atliekant kitokią veiklą reikia saugoti ir lavinti stuburą, raumenis, akis. Mokytojos  gyrė mokinius už gerą  bei saugų elgesį, teisingus atsakymus, draugiškumą. Pamokos pabaigoje buvo išdalyti lapai su veido kontūru, kuriame vaikai apibendrino ir užrašė savo nuomonę apie pamoką. Keletas mokinių minčių: „Man labai patiko netradicinė matematikos pamoka. Joje sužinojome, jog išmokti naujas temas galime negadindami savo figūros.“ (Elzė)  „Pirmadienį vyko netradicinė pamoka matematika+kūno kultūra. Ši pamoka buvo labai įdomi, buvo ir sunkių dalykų, bet kai stengiesi, viskas pavyksta ir nebūna sunku.“ (Evita)

Viktorina „Ką žinau apie sveiką mitybą?“

Mitybos ir sveikatos ryšys pradėtas nagrinėti dar antikos laikais. „Mes ne tam gyvename, kad valgytume, o valgome tam, kad gyventume“,- ši graikų filosofo Sokrato frazė vis dar aktuali ir šiandien.  PSO duomenimis, blogėjanti gyventojų mitybos būklė sąlygoja reikšmingą nutukimo, kraujotakos sistemos ligų, cukrinio diabeto, onkologinių ligų paplitimo didėjimą.

Lapkričio 14 dieną Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos 5 - 7 klasių mokinių komandos dalyvavo  viktorinoje, skirtoje sveikos mitybos dienai pažymėti. Dalyviai atsakinėjo į viktorinos klausimus, sukūrė šaunius prisistatymus. Komisijai  suskaičiavus balus paaiškėjo, kad nugalėtojais tapo 7a klasės mokiniai. Visos komandos buvo apdovanotos padėkomis ir sveikuoliškais prizais.

Visuomenės sveikatos specialistė Irena Masaitytė

Lapkričio 12 dieną  7a, I, II ir IV  gimnazijos klasių mokiniai dalyvavo paskaitoje apie sveikatai palankios mitybos principus ir jų taikymą kasdienybėje.

Lektorė Danguolė Gasparavičienė papasakojo apie sveikos mitybos svarbą,  paaiškino, į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis maisto produktus, kad jie būtų palankūs sveikatai. Su mokiniais diskutavo apie tai, kas mums trukdo sveikai maitintis, kaip maistą paversti draugu, o ne priešu, kad maitinimas tai ne taisyklės, o kasdieniniai džiaugsmingi įpročiai, kad kartais juos sulaužius nieko blogo nenutiks.

Visuomenės sveikatos specialistė Irena Masaitytė

sv.png
sv0.png

Sveikos mitybos įgūdžių formavimas

Kinų horoskopo gyvūnų žaidynės

„Plaukimo įgūdžių tobulinimas“

baseinas.png

Šių metų spalio 9 dieną kūno kultūros mokytoja Svetlana Musvydiene ir 6a klasės mergaitės po pamokų vyko į  Šilalės laisvalaikio ir  sporto centrą. Ten  vyko netradicinė kūno kultūros pamoka „Plaukimo įgūdžių tobulinimas“.

Mokytoja pravedė saugaus elgesio instruktažą bei komplektą įvairių pratimų vandenyje.  Aš ir bendraklasės  labai  gerai praleidome laiką: džiaugėmės šiltu vandeniu sūkuriniame baseine „džiakuzi“, plaukiojome įvairias būdais, patiko šuoliai į vandenį, burbulai, vandens masažai. Labai patiko šėlti, nardyti, plaukioti ir džiaugtis didele erdve, treniruokliais bei žaidimais. Dėkojame už suorganizuotą išvyką  kūno kultūros mokytojai. AČIŪ UŽ NUOSTABIAI PRALEISTĄ LAIKĄ!!!

bottom of page