top of page
Gimnazijoje sportavo pradinukai
Gegužės 18 dieną Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos gimnastikos salėje sportavo Pagėgių pradinės mokyklos ketvirtokai ir jų mokytojos Lina Rimkuvienė ir Ramunė Vaitiekūnienė. Į netradicinę kūno kultūros pamoką juos pakvietė mūsų gimnazijos kūno kultūros mokytoja Svetlana Musvydienė.
Pamokos tema –  „Pusiausvyros ir koordinacijos lavinimo pratimai“. Mokiniai mokėsi išlaikyti pusiausvyrą ant didžiųjų fitneso kamuolių, atliko koordinaciją lavinančius pratimus ir stovėdami, ir sėdėdami, ir gulėdami ant kamuolio ar čiužinio. Būsimi penktokai labai stengėsi, įdėmiai klausėsi ir aktyviai vykdė visus mokytojos nurodymus, noriai žaidė įvairius žaidimus su mažaisiais ir didžiaisiais kamuoliais. Pamoka greitai prabėgo, o pabaigoje ketvirtokai pasidalijo savo įspūdžiais, įvardijo, kas jiems patiko labiausiai.
O mes, „Sveikatiados“ modulio IIIag klasės mokinės Viktorija ir Karina, fotografavome, filmavome ir žavėjomės nuoširdžiu mokytojos Svetlanos Musvydienės bendravimu bei bendradarbiavimu su mažaisiais mūsų mokiniais.
9 val. ryto mūsų gimnazijoje lankėsi Pagėgių pradinės mokyklos mokiniai. Asociacija „Pagėgių bendruomenė“ atvežė ir pastatė pripučiamą  batutą, ant kurio pradinukai smagiai šokinėjo, o jų mokytojos džiaugėsi nestandartine kūno kultūros pamoka. Per ilgąsias pertraukas ir kūno kultūros pamokas ant batuto galėjo pašokinėti ir mūsų gimnazistai.
Nuo 17 val. mūsų gimnazijos teritorijoje vyko „Pagėgių bendruomenės“ šventė, skirta paminėti Šeimos dieną. Mūsų gimnazijos bendruomenė aktyviai dalyvavo visose veiklose: dainavo, sportavo, piešė plakatus ir šokinėjo ant batuto. Kiekvienoje komandoje buvo pagalbininkų-savanorių. Jie padėjo organizatoriams, kad šventė vyktų sklandžiai ir saugiai.
Dėkojame  „Judėjimo džiaugsmo“ mokinėms Editai Šulcaitei ir Aušrinei Augaitytei, „Sveikatiados“ modulio mokiniams Mariui Kvesčiui, Gintarui Brokoriui, Antanui Budrikui, Mantui Arnašiui, Gustavui Zongailai, Martynui Jurkūnui, Lukui Jankui ir gimnazijos socialinei pedagogei Ingridai Juciūtei.
Šeimos diena
Gegužės 15 diena buvo turtinga sporto renginių. Ryte gimnazistai dalyvavo kolektyvinėje mankštoje gimnazijos stadione. Mankštą vedė kūno kultūros mokytoja Svetlana Musvydienė ir „Sveikatiados“ modulio mokiniai (Laura Jurginaitė, Dovilė Valiukonytė, Laisvydas Radzevičius ir Lukas Sudeikis).
Mano klasės mankšta
Kovo 20 d. ,,Sveikatiados“ modulio mokiniai ir kūno kultūros mokytoja Svetlana Musvydienė organizavo akciją „Mano klasės mankšta“.
 
Akcijos tikslas – skatinti gimnazijos moksleivius daugiau judėti, mankštintis ir propaguoti sveiką gyvenimo būdą. Mankštos vedėjai paaiškino mokiniams, kad pratimai gerina  kūno augimą, psichinę būklę, lavina taisyklingą laikyseną, stiprina širdies kraujagyslių, kvėpavimo sistemos bei raumenų pajėgumą.
„Sveikatiados“ modulio mokiniams iš anksto reikėjo apgalvoti, kokią veiklą pasiūlys klasėse.Pratimai turėjo būti naudingi ir intensyvūs, o mokiniai turėjo pademonstruoti kūrybiškumą ir originalumą, fotografuoti ir filmuoti dalyvių veiklą. Po mankštos nuotaika visų buvo puiki. Dėkojame mokytojams, kurie atliko mankštos pratimus kartu su mokiniais.

Sausio mėnesio sportiniai renginiai

 
Sausio 18 d. su II bg klasės merginomis pradinukams organizavome žaidimą ,,Sniego angelo paveikslas“. Visi mokiniai pasirūpino purkštukų su spalvotu vandeniu. Suskirstėme vaikus į keturias komandas. Kiekviena komanda sukūrė savo „sniego angelus“, o kad būtų smagiau ir šilčiau, visi atlikome mankštos pratimus. Norėjome taip pat pažaisti ,,karą“, bet tą dieną sniegas visiškai nelipo... Draugiškai apžiūrėjome „sniego angelus“ ir pasidžiaugėme kiekvienu darbu. Buvo labai smagu ir pajudėti, ir kurti. Mokytojos taip pat ,,užsikrėtė“ vaikų veikla ir nutapė savo paveikslą — spalvotą voratinklį. Mokinukai taip įsitraukė į žaidimą, kad dažais apipurškė ir eglių šakas... Gimnazistės buvo labai patenkintos, pozavo prie savo komandų sukurtų „sniego angelų“, susidraugavo su pradinukais, nuolat skambėjo juokas.
Sausio 20 d. netradicinėje kūno kultūros pamokoje ,,Nuspalvink žiemą“ sportavo ir kūrė sniego figūras I ag klasės mokinės. Po apšilimo ir sniego ,,karo“ pasidalinome į grupeles ir kiekviena grupė nulipdė ir nuspalvino briedį, besmegenį, gaidžiuką, gėlių darželį. Mokinės gavo užduotį ir iš dailės mokytojos — nupiešti tai, ką vaizduos ant sniego. Kai paklausiau, ar pamoka patiko, merginos linksmai atsakė: ,,Visai nieko, galima ir dažniau taip sportuoti“.

,,Sveikatiados“ modulio mokiniai ir kūno kultūros mokytoja Svetlana Musvydienė dalyvavo sveikatingumo savaitėje ,,Kas dieną — ant sniego“. Sausio 16 d. aptarėme veiksmų planą, apgalvojome, kas dalyvaus užsiėmimuose, apžiūrėjome vietas, kur vyks renginiai. Nutarėme, kad bendradarbiausime su Pagėgių pradinės mokyklos trečiokais ir ketvirtokais bei jų mokytojomis. Pradinukai visada laukia gimnazistų, noriai ir aktyviai dalyvauja pasiūlytoje sporto veikloje.

Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos kūno kultūros mokytoja Svetlana Musvydienė dalyvavo konkurse „Sveikatos fiesta 2016", kurį organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro sveikatos ir saugos ugdymo skyrius. Norintiems dalyvauti konkurse reikėjo nusiųsti 2016 metais organizuotų gimnazijoje sveikatos ir sporto renginių, integruotų pamokų aprašymus, nuotraukas. Konkurse dalyvavo apie 14000 darbų iš daugiau kaip 100 ugdymo įstaigų. Mūsų gimnazija tapo viena iš 7 nugalėtojų šio konkurso ir už originaliai pateiktus darbus gavo padėką ir 3 dienų kelionę į Latviją ir Estiją.
Š.m. spalio 27-29 dienomis į kelionę kartu su mokytoja vyko 3 mokinės (IVcg klasės mokinė Karolina Zakarevičiūtė, IIIag klasės mokinė Laura Jurginaitė, IIbg klasės mokinė Gabija Popaitė), kurios aktyviai dalyvavo varžybose, „Sveikatiados“ modulyje ir padėjo organizuoti sveikatinimo renginius.
Edukacinės išvykos metu aplankėme daug įspūdingų vietų. Pirmą dieną vykome į Latviją. Lankėme Rygos botanikos sodo „išmanųjį“ šiltnamį Salaspilyje. Čia sužavėjo įvairūs ir įspūdingi augalai. Keliavome į ,,Latvijos Šveicarija“ vadinamą Gaujos nacionalinį parką, kuris  išsidriekęs abipus Gaujos upės, garsėjančios plačiais kloniais, aukštais skardžiais, apaugusiais žaliais pušynais, saugančiais paslaptingas olas ir senovėje garsias pilis. Aplankėme Siguldą, kuri šiuo metu yra gausiai lankoma turistų. Ant piliakalnio, aukštai iškilusio virš Gaujos krantų, stūkso didingi Livonijos ordino pilies griuvėsiai. Pamatėme legendomis apipintą „Gutmano grotą“, susiformavusį prieš 10 000 metų, poledynmečio vandenims graužiantis į smiltainio uolas. Tada vykome į viešbutį „Bille viesu nams“.
Antrą dieną vykome į Tartu. Vaikščiodami po seniausią miestą Baltijos šalyse aplankėme Rotušės aikštę, Šv. Jono bažnyčią, Tomemegi kalvą su „Toravere“ observatorija,  Domo katedros griuvėsius, „Velnių“ ir „Angelų“ tiltus, Tartu universiteto biblioteką ir istorijos muziejų, paminklą Tartu universiteto įkūrėjui švedų karaliui Gustavui II Adolfui. Po ekskursijos lankėmės Mokslo centre „AHHA“, kur galėjome susipažinti su mus supančiais reiškiniais interaktyviu būdu. Čia viskas kitaip nei įprastuose muziejuose, t.y. taikoma visiškai kitokia taisyklė – galime liesti viską, ką norime, išbandyti viską patys, niekas nėra draudžiama. Derinant specialiuosius efektus ir erdvinį vaizdą, sukuriama neįtikėtina, kvapą gniaužianti realybės iliuzija. Dienos pabaigoje grįžome į viešbutį pailsėti.
Papusryčiavę vykome į Jelgavą, kurios gimnazijoje mokėsi ir dirbo daug Lietuvos šviesuolių. Lankėmės Jelgavos rūmuose, kuriuos suprojektavo žymaus italų architektas F.B.Rastreli. Tai didžiausi barokinio stiliaus rūmai Pabaltijyje. Pamatėme Katedrą, Šv.Anos soborą, paminklą pirmajam Latvijos prezidentui. Pavargusios ir laimingos, sužavėtos nepakartojamų įspūdžių grįžome į Lietuvą.
Informacija ir nuotraukos kūno kultūros mokytojos Svetlanos Musvydienės ir Lauros Jurginaitės
Spalio 24 d. mūsų gimnazijos III -IVg klasių mokiniai dalyvavo Pagėgių savivaldybės moksleivių prevenciniame orientaciniame-pažintiniame žygyje-varžybose. Varžybas organizavo Tauragės apskrities Pagėgių policijos komisariatas, vykdantis projektą ,,Augti kartu smagiau".  Projekto tikslas - vykdyti prevenciją siekiant mažinti alkoholio, tabako gaminių vartojimą tarp nepilnamečių, aktyvinti mokinių užimtumą, stiprinti sveikatą, įtraukti mokinius į sportinę turistinę veiklą.
Varžybose dalyvavo 8 komandos: trys  iš Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos, dvi iš Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnazijos, po vieną iš Lumpėnų Enzio Jagomasto mokyklos, Pagėgių  vaikų globos namų ir Stoniškių pagrindinės mokyklos. Bet organizatoriai, siekdami įvykdyti projekto tikslą ir uždavinius, vaikus į komandas suskirstė burtų keliu, todėl kiekvienoje komandoje dalyvavo po 5 mokinius iš skirtingų mokyklų.
Kiekviena komanda gavo po topografinį Pagėgių savivaldybės žemėlapį, kuriame buvo pažymėtos sustojimo vietos. Atvykę į nurodytą vietą, mokiniai turėjo atlikti užduotis: 1) prie kultūros centro ištęsti ir sumarkiruoti virvę; 2) prie miesto fontano, parke ir prie ,,Norfos“ užrašyti nurodytus simbolius; 3) prie PAMG gimnastikos sporto salės atpažinti augalus; 4) užrašyti ,,Perono“ darbo grafiką; 5) prie geležinkelio stoties  užfiksuoti, kokias vairuotojų kategorijas ruošia ,,Šoferiukas“; 6) prie ,,Litorinos“ per tiltelį pernešti sužeistąjį; 7) sporto komplekso aikštyne mėtyti baudas. Visą 3,5 km trasą reikėjo įveikti per 1 valandą. Geriausiai sekėsi Henriko Vasiliausko ir Kosto Stalnionio (IVag kl.) komandai, kuri laimėjo pirmą vietą. Po varžybų visi mokiniai žiūrėjo filmą „Virtualus priekabiavimas“.
Dalyviai  buvo apdovanoti saldžiais prizais, vadovai - suvenyrais, nugalėtojai - medaliais. Šis žygis padėjo plėtoti policijos, bendruomenės ir mokyklų bendradarbiavimą.
Kūno kultūros mokytoja metodininkė Svetlana Musvydienė
Socialinė pedagogė metodininkė Ingrida Juciūtė
Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena, kurią nuo 2001 m. švenčia visa Europa. Minint šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į kalbų mokymosi svarbą ir įrodyti, kad daugiakalbystė yra viena didžiausių Europos vertybių, kad kalbų mokėjimas praturtina gyvenimą, suteikia naujų idėjų, atveria daug naujų kelių bei galimybių.
Europos kalbų dienai paminėti Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijoje vyko kalbų olimpinės žaidynės, kurias vedė IVcg klasės mokinys
Mantas Ubartas. Žaidynių tikslas – atstovauti pasirinktai kalbai ir už ją kovoti. Olimpinėse žaidynėse dalyvavo penkios komandos, kurios žaisdamos krepšinį kovojo už lietuvių, anglų, vokiečių ir rusų kalbas. Kalbų olimpinių žaidynių dalyviai buvo vertinami už kalbą pristatančią atributiką, skanduotę bei šokį, kuris buvo šokamas pertraukėlių tarp kėlinių metu. Taip pat labai svarbus buvo krepšinio rezultatas ir sirgalių komandos pasirengimas bei aktyvumas. Renginį atidžiai stebėjo ir taškus skaičiavo kompetentinga komisija, kurią sudarė IVg klasių mokiniai.
Po aktyvios ir įnirtingos kovos suskaičiavus rezultatus išaiškėjo, kad vis dėlto stipriausia mūsų gimnazijoje yra lietuvių kalba (IIbg). Antrą vietą iškovojo vokiečių kalba (8b), o trečią – anglų kalba (Iag). Visos kalbų olimpinėse žaidynėse dalyvavusios komandos buvo apdovanotos gaiviais prizais (arbūzais) ir padėkos raštais. Džiaugiamės kalbų olimpinių žaidynių dalyvių išradingumu ir gera nuotaika.
Dėkojame užsienio kalbų mokytojoms ir lietuvių kalbos mokytojai Daliai Navickienei už iniciatyvą, o kūno kultūros mokytojui Stanislovui Balčėnui ir IT mokytojai Rasai Antanaitienei už pagalbą įgyvendinant renginio idėjas.
 
Anglų kalbos mokytoja Gitana Degutienė ir vokiečių kalbos mokytoja Loreta Skvirbienė.
bottom of page