top of page

Lietuvos kariuomenės 100-ečio paminėjimas gimnazijoje

Lapkričio 22 d. Pagėgių A. Mackaus gimnazijos gimnastikos salėje penktų, šeštų klasių mokiniams vyko atvira netradicinė kūno kultūros pamoka. Kūno kultūros mokytoja Svetlana Musvydienė ir jaunųjų šaulių – ugniagesių būrelio vadovas Alvydas Mikašauskas paminėjo Lietuvos kariuomenės šimtmečio dieną.
Pamokos tema – „Taiklumo, jėgos, vikrumo bei koordinacijos lavinimas muliažo pagalba”. Nors atvira pamoka vyko penktų ir šeštų klasių pamokų metu, bet pertraukų metu dalyvavo ir kiti gimnazijos mokiniai. Pamokos prasidėjo vadovo instruktažu, kaip reikia saugiai elgtis su muliažu, vėliau praktiškai buvo išbandomi taiklumo, jėgos ir koordinacijos reikalaujantys praktiniai užsiėmimai. Mokiniai mokėsi tinkamai laikyti muliažą, taikytis ir šaudyti iš dviejų padėčių – „stovint“ arba „priklaupus“. Vieni mokiniai lavino savo taiklumą, kiti sportavo su treniruokliais ir žaidė su kamuoliu. Po pamokos mokiniai aptarinėjo jos naudą ir netgi svarstė, jog verta lankyti jaunųjų šaulių – ugniagesių būrelį.
Už pagalbą organizuojant įdomią veiklą dėkojame jaunųjų šaulių – ugniagesių būrelio vadovui Alvydui Mikašauskui ir šiems būrelio nariams: Ugniui Rimkui, Tadui Stankui, Nojui Barauskui.
IVag klasės mokinė Evelina Urbonavičiūtė
pamokasusauliais.png
pamokasusauliais0.png
Žiemiškos kūno kultūros pamokos
Sausio 18 ir 19 dienomis kūno kultūros mokytoja Loreta Gečienė vedė netradicines kūno kultūros pamokas 6a, 6b, 7, 8a, Iag, IIbg, IIIbg klasių mokinėms.

 

Prie mergaičių prisijungė ir penktokai berniukai. Mokiniai lauke atliko apšilimą, o po to kiekvienas savaip džiaugėsi žiemos malonumais ir nuostabiu oru. Visi stengėsi nulipdyti kuo dailesnes bei įdomesnes sniego skulptūras. Daugelis statė senius besmegenius, Iag mokinės nulipdė Gedimino pilį, o penktokai statė tvirtoves. Žiemiškos pamokos baigėsi sniego karu.
Mokiniai aktyviai praleido laiką ir turėjo puikią progą pasidžiaugti žiema.
bottom of page