top of page
Netradicinė kūno kultūros pamoka „Florijono estafetės“
 
Gegužės 2  d. Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos 5 - 6   klasių mokiniams vyko atvira netradicinė kūno kultūros pamoka. Kūno kultūros mokytojai Svetlana Musvydienė, Loreta Gečienė, Stanislovas Balčėnas  ir jaunųjų šaulių – ugniagesių būrelio vadovas Alvydas Mikašauskas  organizavo įdomią bendradarbiavimo veiklą.
Mokiniai atliko įvairias estafetes panaudodami  ugniagesių aprangos detales ir gaisro užgesinimo įrangą (žarnas, švirkštus, skirstytuvus). Kadangi pamokos tema buvo „Florijono estafetės‘”, tai pamoka prasidėjo būrelio vadovo instruktažu, kaip reikia saugiai elgtis gaisro metu. Taip pat  Alvydas Mikašauskas papasakojo apie Šv. Florijoną, ugniagesių gelbėtojų profesijos globėją. Pamokos pradžioje visi šeštokai parke ieškojo „gaisro“ - raudonos spalvos stovo. Pirmas jį rado Martynas Skvirba: gaisro židinys buvo  prie šv. Florijono stogastulpio. O penktokai ieškojo raudonos dėžutės su užrašu „112“, kurią pirmoji rado Gabija Kašėtaitė. Po mankštos varžėsi komandos: apavę sunkiais guminiais batais bėgo nurodytą atstumą, nešė „sužeistą“ draugą, susuko gaisrinę žarną į viengubą ritę, bėgo su lanku, atsakinėjo į klausimus. Pabaigoje vadovas Alvydas Mikašauskas ir būrelio nariai parodė ir leido vaikams išmėginti, kaip reikia greitai ir taisyklingai sujungti gaisrines žarnas su skirstytuvu ir švirkštu. Šeštokams buvo leista užlipti ant ugniagesių mašinos, o penktokus „išmaudė“ saldainių lietus. Buvo smagu stebėti, kaip mokiniai atlieka užduotis, kokie jie drausmingi ir draugiški.
Laura Vasiliauskaitė, IIIag klasės mokinė

Užgavėnės

Mankšta kabinetuose
Š.m. vasario 27 dieną "Sveikatiados" modulio mokiniai ir kūno kultūros mokytoja Svetlana Musvydienė organizavo 5 – I g klasių mokiniams 5 minučių mankštą kabinetuose. Pirmos pamokos pabaigoje mokiniai pasimankštino, atsipalaidavo, pralinksmėjo. Buvo atliekami įvairūs pratimai: sėdint ant kėdžių, atsispaudžiant nuo suolų bei pratimai stovint. Šie pratimai skirti mankštinti visam kūnui: ir raumenims, ir sąnariams. Mankštą vedantys mokiniai paaiškino tokios mankštos privalumus ir teigiamą poveikį organizmui.
Dėkojame III-IV g klasių mokiniams: Evelinai Urbonavičiūtei, Paulinai Čiužaitei, Eitvidui Šalkauskui, Modestui Ališkevičiui, Gustinai Urbikaitei, Ernestai Andrijauskaitei, Gabijai Popaitei, Deimantei Pociūtei, Karinai Butavičiūtei, Laurai Vasiliauskaitei ir Gerdai Janavičiūtei.
"Sveikatiado" modulio informacija
bottom of page